Sunday, October 6, 2013

NAK JADI AWET MUDA


Spot the difference?


APA YANG PELAJAR KOLEJ PERLUKAN


KENAPA RAMAI YANG MASIH RASA SUSAH UNTUK BERPUASA. INI JAWABNYA

Puasa ialah menahan diri. Selain dari LAPAR dan DAHAGA, malah ia lebih dari itu termasuk elakkan diri dari perkara tidak sepatutnya. Puasa itu mendidik. Kegagalan menahan diri dari berpuasa ialah kerana tidak tahu bagaimana untuk kekal cergas.

Ikuti komen dari pengguna ini.
Testimonial:

Leeda 0104161161 (No Baru)




Apa tuh set berpuasa?

Set Mighty Gem

Terdiri dari

 ESP + Performance Drink + Mealshake


Saya sendiri dah try set ni. 
Tenaga memang berbeza. 

Macamana cara nak minum set mighty gems ni?

Boleh je campur ketiga-tiganya. Then shake2 boom2.
ESP rasanya tak la sesedap mana.  Best kalo campur dengan jus oren/apa2 juice. Maximum blh amik 3 sudu sehari. Kalo rjn minum tetiap hari, dlm msa 2 minggu dah nmpk kesan pd kulit.
Mealshake rasanya ala2 asikrim vanilla. Best ratah camtu jer. Blh campur dengan susu or any juice.
Performance Drink rasanya/perisa orange. Blh shake dgn air sejuk. Kalau tak habis minum simpan dalam peti ais.

Thursday, October 3, 2013

TIPU LAH KALAU TAK TENSION BERPANJANGAN SEHINGGA MALU NAK JUMPA SESIAPA

*Testimonial diri sendiri. Dilarang ceduk gambar dan testi hak milik peribadi saya.

Jerawat dan kulit muka saya dah jadi bestfriend sejak lama dulu. Seingat saya selepas tamat zaman Universiti. Semakin lama bekerja, semakin meriah rezeki jerawat yang datang. Rasa mahu pakai purdah. Sebab malu dan hilang keyakinan diri teramat.

Tahun 2009
31-08-2011

Tahun 2012


Tahun 2013
end of 2013

Sekarang.. dengan kekalutan manage anak jejaka kecil ni, saya selalu tak sempat nak touch up, even secalit bedak. Kalau nak ke kenduri tu sempat lah jugak. Keluar rumah with naked face bukan sesuatu yang mudah direlakan oleh mana-mana wanita terutamanya yang berkulit sensitif seperti saya. 
Dah lah tanpa secalit bedak, siap masuk frame lagi. Mesti lah risau gambar huduh dah terbayang tompok2 warna kulit yang tak sekata mungkin.. 

Naked faces 




Macamana saya keluar dari masalah negara ni?
Apa yang saya makan?

Stay tune..
Khidmat nasihat hanya kepada yang purchase item dari saya sahaja.
Shaklee ID: 860314


Wednesday, October 2, 2013

Pengalaman mengandung kali ke2 tanpa ancaman keguguran

Tarikh pernikahan: 21 Januari 2009.
Menunggu dan berusaha namun tiada hasil. Selepas 3 tahun setengah berusaha, kemudian berjaya mengandung dengan pengambilan clomid slps tambah dos. Dr 50mg ke 75mg pada cycle ke2. 
Hati mana yg tdk terkilan stlh 3 thn stgh berjuang, ia gugur jua(jun 2011). 
Redha saja lah krna ia mungkin tdk sempurna. Hasil dr pembacaan, didapati mekanisma persenyawaan yang menggabungkan sel sperma dan sel telur dan juga proses pembentukkan janin adalah adalah sangat terperinci dan rumit. 
Sedikit ketidaksempurnaan akan menyebabkan kerosakan janin dan ramai professional perubatan percaya, keguguran adalah satu cara tubuh berurusan dengan janin yang tidak normal. 
Hati terbuka untuk mencuba set kesuburan Shaklee. 
Set kesuburan Shaklee berfungsi untuk membaiki sel-sel dalam tubuh supaya kehamilan lebih mudah berlaku dan berlaku kehamilan yang sihat dan janin yang kuat untuk berkembang. 
Saya disarankan oleh seseorang supaya consume;
GLA Complex - sebab cycle period saya panjang
Vit B Complex
Vit C Time Released
Vit E
Dan suami juga turut sama berusaha dengan pengambilan;
Vit E
Zinc Complex

Di samping usaha2 sampingan seperti berjoging dan sebagainya, Alhamdulillah Allah beri peluang sekali lagi untuk mengandung.
36 weeks

Syukur juga ia berterusan tanpa spotting, bleeding dan tiada ancaman lain. Syukur tidak terhingga. 
17 Febuari 2013, lahirnya seorang putera hati.
Siapa yang ingin mendapatkan set untuk mempermudahkan kehamilan, boleh berhubung dengan saya: Leeda: 0145206510
Set shaklee boleh ditukar bersesuaian dengan masalah masing-masing.

Set Kesuburan Asas:

1. GLA Complex (RM90) 
Fungsi:

#Bantu tubuh hasilkan cecair kesuburan yang beri keselesaan supaya sperma terus hidup lebih lama dlm tiub fallopio sementara menunggu waktu sesuai untuk bersenyawa.

#Seimbangkan hormon

#Lancarkan haid

2. ESP (RM150)
Fungsi:

#Menguatkan rahim

#Bantu tingkatkan kualiti sel ovum kita supaya mudah bersenyawa

"Kenapa aku tengok muka kau macam bercahaya jer?"

Nak tak kalau tiba-tiba adik beradik tegur..
"Kenapa aku tengok muka kau macam bercahaya jer?"

Ini bukan janji bulan bintang.
Ini kenyataan.

Putih-putih melati
Merah-merah delima
Saper yang baik hati
Pasti diterima..
Cewah..nyanyi sket!

Saper yang baik hati ke saper yang cantik sekali? Amboi cik abang..pandang rupa.. (gurau jer jgn mare)

Amboi2 semua org berlumba putih melepak dengan pantas. Saya tak berani. Biar lambat asal selamat. Memang lambatlah dah ko beli satu satu(saya lettew!). Kalau kaya boleh sambar 1 set terussss cantik gebuss! Malatop kalah Neelopa you! I choose NUTRIWHITE!



Tips supaya bacaan hB cantik sepanjang tempoh mengandung

Bismillah..

Teringat masa check up during the 1st trimester of pregnancy kat KD(Klinik Desa). JM nak bagi vitamin klinik saya refused. Buat apa membazir kan sedangkan saya tak makan. Saya bgtau diorg berdua saya dah ambik Shaklee vitamins. JM yang skema sikit sorang tu macam tak puas hati. Saya cakap saya makan sejak sebelum mengandung lagi. Bila mengandung saya ambik vitamin set mengandung pulak. Dalam vitamin tu dah lengkap semua. JM tu still tak puas hati and nak bagi contoh orang lain yang mayb ada masalah sebab tak ambil pil klinik. Saya jawab lagi(menjawab betullah).. Saya kata saya tak ada masalah pun selama ni. hB cantik jer. Dia replied, sekarang ni (dlm 3 bulan pertama) cantik lagi, nanti makin lama hB akan makin menurun. Saya jawab, tak pe la kita tengok dulu kalau ada masalah baru saya ambil pil sini. OK then dia setuju. Buat pengetahuan readers, hB pertama saya masa register buku pink ialah 14.5. Masa tu 6 weeks of my pregnancy. Dan check up - check up seterusnya, hB saya tak jatuh daripada 11. Untuk confirmation, saya akan update semula dan catat hB saya sepanjang pregnant. Dan juga selepas bersalin. Alhamdulillah tak pernah rendah, tak pernah jatuh ke tahap yang merisaukan.

hB(hemoglobin) dikaitkan dengan zat besi dan tahap kepekatan darah. Risiko pada bayi jika hB rendah?? Ohh, saya tak sanggup nak tulis dalam ni. Sungguh. Kalian boleh google untuk tahu lebih lanjut. Risiko untuk ibu? Ibu akan rasa cepat letih, sesak nafas, pening - pening, jantng bergerak laju, dan risiko2 selepas itu..takut juga untuk saya menulis di sini. (Teruknya tahap ketakutan saya, huhu). Dengan izin Allah juga saya tidak pernah mengalami sakit kepala atau pening-pening semasa mengandung even dalam bulan puasa(kandungan bulan ke3).

Semuanya atas kuasa Allah juga, kita hanya berusaha memberikan yang terbaik untuk kesihatan tubuh badan kita. Kita lah yang menentukan setiap apa yang masuk dan menjadi darah daging kita. Jangan cepat goyah dengan ugutan orang lain. Kita kene rajin kaji dan mencari maklumat tentang apa yang paling selamat untuk kesihatan kita. Bagi yang baru mengandung disarankan mengambil set J1 shaklee. Dikenali sebagai set mengandung trimester pertama juga.

Mungkin boleh bercerita lebih lanjut lagi, tunggu yer.

Jumpa lagi...semoga kita lebih bijak memilih. Wallahualam.

Saya Bukan Taksub

Ingat tak entry saya pasal eleh! Berlagak lebih dari doktor. Entry itu antara yang mendapat hit yang tinggi. Saya harap orang pemikiran ma...