Friday, April 14, 2017

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGATASI KULIT BERJERAWAT DAN TIDAK RATA



Enfuselle sesuai untuk baiki tekstur kulit dan merawat kulit. Time guna ni, rupanya saya dah pregnant almost sbln. Once dah conceived dengan izin Allah, me a little bit choosy dalam pemilihan skincare. Orang lain pun I guess akan buat benda sama jugak. Takut efek kat tumbesaran janin.
Ala..pencuci muka je pun. Kecoh tak? Tak de maknanya nak berskincare sangat masa2 perut membesar ni. Tak ada mood nak lebih2. Cukup basic jer. 
Saya percaya dan tahu kandungan skincare Shaklee adalah semulajadi dan selamat.

Kemudian, lepas jerawat semua dah malu-malu nak naik, saya tukar pada facial deep cleanser Nutriwhite. Selama mengandung dari awal pakai tu je. Gedabak besor tube nya. Siyes. Setahun baru habis.
Lepas dah berjaya pregnant, saya teruja untuk keep in touch dengan Shaklee lagi sebab saya dengar khabar2 asap, Shaklee ni boleh elakkan alahan yang teruk. So saya teruskan dengan set pregnancy J1 untuk trimester pertama. Time tu belum jadi ejen lagi. 
Sambil2 tu saya ada juga ambil pil homeopathy. So, gilir2 set J1 ni berterusan la sampai saya bosan telan kapsul. Saya tak ambik pun set J2 dan J3 sebab ia lebih kurang sama jer. Add on 1, 2 item yang lain jer. 

.Lepas bersalin, saya ambik pulak item untuk orang berpantang. Bukan semua item la. Malas kan nak telan semua. Bz bertungku lah sangat kan. So far so good untuk luka dalaman. 

Memang saya terpikat dan serasi dengan Shaklee selepas gagal menyelesaikan masalah2 kesihatan dengan produk lain. 
Terutamanya masalah kulit wajah saya yang bermusim.

Sunday, April 9, 2017

KALAU BERAT BERLEBIHAN BOLEH MENGANDUNG KE? KETAHUI CARA MUDAH HAMIL DI SINI...

Assalamualaikum para pembaca yang sentiasa berusaha untuk sihat dan menambah ilmu. Selama berusaha untuk mendapatkan zuriat, saya pernah bertanya doktor. Kenapa saya gemuk susah nak pregnant, sedangkan orang lain yang lebih gemuk lagi dari saya senang jer...


Jawab doktor: "Kalau gemuk semulajadi tak apa. Allah dah jadikan dia gemuk begitu sejak awal. Badan dia dah semulajadi begitu jadi tidak ada masalah proses untuk mengandung. Berbeza pula dengan orang yang gemuk tiba-tiba. Perubahan tubuh secara tiba-tiba dikhuatiri menganggu ejen persenyawaan." 


Alah, lebih kurang macam tu lah penerangan doktor. So, saya kene lah turunkan berat badan dulu. Baru lah senang nak pregnant.


Lecithin masuk order malam ni. Alhamdulillah. Meh nak story sikit. Kesah gigih nak dapat zuriat pertama. Saya kene turunkan berat badan dulu sebab lepas kawen berat bercambah dengan jayanya tanpa segan silu lagi. Naik dan terus maju memberat. Jadi sebab dah terlalu gigih sangat nak slim dengan cepat saya exercise dengan berjoging sekerap yang mungkin. Dalam masa yang sama saya ambik Lecithin. Tu zaman nak cuba Shaklee kali pertama. .
.
Memang saya dapat rasakan tubuh makin ringan akibat berat semakin berkurang. Syukur sangat. Lepas tu try pulak Set Kesuburan Shaklee. Tu cerita di lain masa pulak.
.
.
Kalau lebih serius nak slim boleh consume Set Kurus Shaklee dengan pelbagai pilihan item mengikut bajet anda. Pilih saja mana yang berkenan. InsyaAllah jika makan dengan disiplin anda akan dapat kesan yang diinginkan.
.
.
.
"From Dr Jackman Lecithin is a food supplement that seems to help some mothers prevent blocked ducts. It may do this by decreasing the viscosity (stickiness) of the milk by increasing the percentage of polyunsaturated fatty acids in the milk. It is safe to take, relatively inexpensive, and seems to work in at least some mothers. The dose is 1200 mg four times a day."
.
.
.
Order cepat2 selagi stok masih ada. Selagi harga belum naik. Bulan depan naik dah. Jangan marah saya.


#reduceweight #slim #burnfat#easytoslim #withshaklee #safe#organic #itworks #leeda #tuannorlida#reward #healthy #rich


Apa itu Lecithin?
Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

ANTARA BUKU MOTIVASI YANG PATUT ANDA MILIKI

Bismillahirrohmanirrohim..
Semoga pembaca blog ini berada dalam keadaan tenang dan diberkati Allah hendakNya. Saya betul-betul teruja untuk berkongsi dengan pembaca semua antara buku-buku motivasi yang mkenangkap mata dan perhatian saya. Ketika menonton TV atau disampaikan oleh rakan-rakan, saya akan senaraikan di sini beberapa buah naskah yang perlu kita miliki. 

Antaranya ialah;
Arwah Ahmad Ammar adalah antara buku yang saya dapat habiskan dalam waktu yang singkat dan dapat membaca pada waktu-waktu pelik. Kenapa? Saya bukanlah kaki novel atau gila membaca. Jika saya dapat menghabiskan bacaan sesebuah buku tersebut, pasti ada sesuatu yang aneh di dalam kandungan buku tersebut. Arwah Ahmad Ammar benar-benar mengetuk hati saya tentang dakwah secara senyap dan peribadi mulia. Segunung penghargaan buat ibu bapanya yang berdarah pejuang dan kebajikan.


Buku ini saya tahu dari televisyen. Seorang profesor yang menhasilkan buku ini berdasarkan kisah anak-anak angkatnya dari zero to hero jadinya. Bertuahnya jika dapat menjadi salah seorang anak angkatnya kan!


Siapa yang tidak kenal figura ini. Dia menjejak hidup daripada bawah juga. Impian demi impian disulam menjadi kenyataan.
Meskipun cerita kehidupan yang indah-indah dipaparkan, idola muda ini ternyata menyimpan 1000 duka dan payah dalam dada. Kuatnya jiwa si tubuh kecil ini tidak ramai yang sedar sehingga kita memiliki buku ini. Semoga dapat menjadi pemangkin kepada perubahan hidup para pembaca ke arah yang lebih baik. Amiin.

Saya tidak memiliki semua buku-buku di atas dan dalam perancangan untuk mendapatkan semuanya. Hanya beberapa yang sempat di baca sama ada seluruh isinya dan sebahagiannya adalah review. Andaikata ada buku lain lagi mohon pembaca war-warkan di ruangan komen ya? Saya sangat menghargainya. 

Terima kasih.

"ALAH, BERLAGAK LEBIH PANDAI DARI DOKTOR!"

Mungkin kita pernah terdengar sesiapa cakap macam tajuk kat atas ni kan..Jawapannya mudah saja. Kalau dah sakit berat-berat tu, memang kena jumpa doktor lah. Tapi kalau sakit sikit-sikit atau sebelum apa-apa penyakit melarat, cari lah penyelesaian tanpa dadah atau organik. Bila apa-apa penyakit dah jadi kes doktor, dah pasti kos rawatan pun bukan sedikit betul tak? Tapi sebelum menjadi kes doktor, kita masih mampu untuk melabur demi sebuah kesihatan dengan membeli multivitamin yang mana boleh diambil secara jangka masa panjang. Kesihatan pun terbaiki secara perlahan-lahan. 

Setiap orang mempunyai cara masing-masing untuk menangani kesakitan masing-masing kan? Ada yang percaya dengan ubat moden sahaja. Ada yang memilih cara alternatif lain. Sebagai contoh, jika anak-anak yang masih kecil mengalami demam, semakin ramai ibu-ibu yang memilih cara semulajadi supaya demam kebah dengan cepat. Antaranya ialah dengan cara;

  • garlic socks
  • garlic oil
  • air asam jawa
  • lapkan dengan air campuran ACV
  • rendaman garam epsom
  • air suam lemon 
dan pelbagai lagi demi mengelakkan si kecil minum sebarang jenis ubat.


Biasa orang akan tanya saya, kalau sakit ni nak ambil apa yer? Kalau sakit sekian-sekian nak makan yang mana pulak? OK. Lihat di bawah:

  1. demam - lap badan dengan air campuran basic H, nutriferon
  2. batuk - nutriferon, omega guard
  3. selesema - nutriferon
  4. banyak angin - garlic complex
  5. kencing manis - vivix
  6. athsma - omega guard, vivix
  7. migrain - ostematrix
  8. letih - performance drink, ESP
  9. gastrik - ESP, Pappermint ginger plus
  10. terlalu kurus - ESP, vitalea
  11. darah rendah - vitalea,b complex, ESP
  12. darah tinggi - vivix
  13. kolestrol - phytocol, omega guard, lecithin, garlic complex
  14. rabun - caratomax
  15. kulit kusam - vit c, vit e, GLA complex, nutriwhite
  16. buncit - herblax, omega guard, cinch
  17. cyst - GLA complex
  18. diabetes - vivix
  19. vertiligo - vivix, alfalfa
  20. kurang subur - ESP, GLA complex(isteri), zink, vit e(suami)
  21. untuk rancang keluarga - alfalfa complex
  22. hB rendah - vitalea, ostematrix
  23. simpul biawak - ostematrix
Apa masalah anda? Tulis dalam komen dan saya akan bantu.

Saturday, April 8, 2017

JAWATAN KOSONG

Ini adalah jalan menuju ke arah bebas kewangan atau financial freedom. Sudah ramai yang mencapainya. Sudah ramai jutawan terhasil. Pelbagai rahsia atau resepi kejayaan sudah dibongkar. JUST DO IT.
Be part of my team.

Saya sedang mencari team sales untuk bekerja bersama-sama menjayakan pelan yang sentiasa melalui proses R n D ini. Sesiapa yang berminat untuk menyertai #teamRHR ini sila kemukakan permohonan anda segera. Peluang sentiasa terbuka untuk semua golongan yang inginkan kehidupan membuat kebajikan di samping hidup secara sihat dan bebas kewangan.

0104161161 - Leeda (Mentor)

Kenapa anda perlu memilih #teamRHR ini?


  • Team ini mempunyai leader yang sentiasa dan rajin membuat research untuk memacu pasukan ini menuju kejayaan yang telah dirancang. 
  • Sekiranya ahli pasukan ini tidak mempunyai kemahiran untuk mencari cara dan berusah ACTION. Just DO it. Pelan dan cara sudah tersedia.
  • Jadi, tidak akan ada isu anda malas, tidak berdaya saing mencari penyelesaian atau sebagainya. Ingat. Just DO it.Copy n paste the method to success.
  • Pelbagai tips untuk dilaksanakan oleh team.
Ingat, mulakan langkah dari sekarang. Kita tidak akan maju atau berjaya tanpa langkah pertama.

REWARD
HEALTHY
RICH

Tuesday, April 4, 2017

32 KHASIAT PROTEIN YANG MUNGKIN ANDA PANDANG REMEH


Ini adalah antara item paling hangat terjual kerana ia membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan. Pendek kata, jika kita minum ESP ni, kita target untuk masalah lain, walhal banyak pula kebaikan lain yang kita dapat. Contohnya, kita minum supaya sentiasa bertenaga sepanjang hari, sedar-sedar...Eh! kulit muka dan badan semakin mulus dan lembab! Dan banyak lagi kebaikan lain seperti di bawah ini.


Kebaikan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet mudakerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 
16. Bertindak sebagai antioksidan, 
17. Menguatkan sistem imun tubuh, 
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
19. Memelihara kesihatan jantung 
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 
25. Mencegah osteoporosis 
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik. 
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut

>>>>>> 0104161161 Whatsapp segera.

Testimonial pelanggan saya:
Juliana >> Sedih dalam setahun 2 kali keguguran anak ke4. Sekali pada awal tahun kedua akhir tahun yang sama. Alhamdulillah selepas minum ESP seperti yang Ida cadangkan..Jue selamat mengandung dan bersalin anak keempat.

Aimi >> Saya nak beli lagi sebab untuk bina otot plk. best kulit makin OK..biasa saya minum dengan susu dutch lady..kalu lapar malam2 saya minum la ESP..

Harga Jual: RM159
Harga Ahli: PM jika berminat
Jimat berganda-ganda.

Monday, April 3, 2017

SELEPAS 9 BULAN BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN, SI IBU BERLARI KELILING TASIK YANG BESAR TANPA HENTI

Selepas bertukar status sebagai ibu dan mengalami proses mengandung dan melahirkan ramai menyangka stamina semakin berkurang untuk beriadah. Tambahan pula bentuk badan dan berat badan sudah tidak seperti dulu.
Ada tak sesiapa yang bagitahu PERFORMANCE DRINK boleh diminum untuk tujuan nak badan slim dan fit? Stamina mantap
Macamana nak dapat badan yang fit dengan stamina hebat dan tidak terlebih berat badan?
Macamana caranya?

Ramai yang claim kata eleh boleh kurus dengan makan vitamin jer?
Tak yah la kelentong. Kalau nak slim dengan cara yang best mestilah dengan disertai exercise. Kene ada aktiviti mengeluarkan peluh supaya perjalanan darah lebih lancar dan pembakaran lemak dan kalori lebih menyeluruh.
Jadi, ramai antara kita dah sedar akan kepentingan beriada keluarkan peluh.
TAPI...kalau badan jenis xde stamina..jenis buka bersukan..5 tahun sekali pergi joging lari-lari anak 5 minit..jalan sambil pegang pinggang 15 minit..acaner nak fit? 

Penyelesaiannya ialah dengan pengambilan performance drink.

Anda akan terkejut sebab mampu untuk berlari(tanpa henti) pusing satu tasik yang besar.

Saya dah membuktikannya.

Saturday, April 1, 2017

TAK TAHAN GATAL, TERUS....

Bismillahirrohmaanirrohiim..

Kembali bersiaran semula setelah lama berehat termasuk menambahkan lagi umat Nabi Muhammad S.A.W. Kalau produk ni dah wujud sejak tahun 1956 lagi agak-agak kita nak PERCAYA tak keberkesanannya dan SELAMATnya...ALFALFA bertindak untuk membuang toksin dalam badan. Kalau toksin banyak dalam badan, kita makan ubat apa pun supplement apa pun susah untuk berkesan. So, kita akan salahkan produk tersebut.


Alfalfa boleh dijadikan sebagai langkah pertama untuk burn your fat. Jangan terkejut. Alfalfa ni produk signature shaklee tau.

Awal-awal otai Shaklee berikhtiar untuk sembuhkan kanser dengan alfalfa jer. Masa tu belum tercipta vivix lagi. Dengan izin Allah jua kanser itu sembuh. Tapi kne yakin dan disiplin la makan untuk mengatasi masalah kesihatan. Kalau sakit sikit-sikit tu takpe lagi..buatnya kanser macam ni..agak-agak sapa lagi nak percaya?

ORDER SEKARANG: 0104161161


Pengalaman saya dengan alfalfa ialah suatu masa balik dari kenduri di Kota Bharu. Kenduri dan daging tak dapat dipisahkan. Nikmatnya daging kenduri tak yah explain lah kan. On the way balik mata GATAL yang teramat. Genyeh punya genyeh sampai merah dan bengkak. Tak tahan sangat memang dasat gatalnya..tulah tanda-tanda masalah resdung menyerang. 

ORDER SEKARANG: 0104161161

Sesampainya kat rumah nampak jer botol alfalfa terus telan 5 biji. Biji dia kecik saja. Dengan izin ALLAH jua dalam masa beberapa saat atau paling lama pun dalam masa 1 minit gitu, rasa getal tu terus lega aka hilang. Subhanallah. Syukur.

Bonus: Alfalfa boleh juga diambil sebagai LANGKAH UTAMA untuk menurunkan berat badan sebab bila toksin dah tiada atau berkurang baru lah apa-apa vitamin lebih berkesan dengan badan kita. InsyaAllah.


Jumpa lagi next entry ....

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGATASI KULIT BERJERAWAT DAN TIDAK RATA

Enfuselle sesuai untuk baiki tekstur kulit dan merawat kulit. Time guna ni, rupanya saya dah pregnant almost sbln. Once dah conceived...