Tuesday, January 28, 2014

ADA APA DENGAN DTX COMPLEX?


Saya: "Abg, kene makan ni..cuci hati"
Suami: "Kalu abang makan ni, buleh jd soleh terus??"

Skrip gurau2 mengarut pasal item ni.
DTX Complex jarang disebut-sebut.
Tapi, ia sangatlah penting.
Sebab?
HATI.



Di bawah adalah eksperimen yang dilakukan oleh saya sendiri.
Mohon jangan cedok kecuali ahli keluarga shaklee yakni ejen-ejen di bawah saya sahaja.

SEBELUM
Air kopi + minyak yang telah diguna(minyak kotor)
Yang telah dikacau dalam SATU(1) gelas YANG SAMA, kemudian saya bahagi dua.



Saya letak sebiji kapsul produk X dan 1 kapsul DTX Comolex ke dalam dua gelas berasingan.

Setelah 1 hari 2 malam..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SELEPAS
Kiri (Produk Keluaran C) vs Kanan (Shaklee)
Nampak kan? Ish!! tebal sangat minyak yang belah kanan tu.

Resveramix VS DTX Complex
 Kedua-dua produk melakukan tugasan masing-masing.
Menarik kotoran dari air.
Air itu ibarat darah kita.
Air yang kita minum bercampur makanan yang mengandungi minyak.
Nampak tak perbezaan yang ketara?
Ketebalan minyak yang ditarik oleh DTX Complex nyata lebih tebal.
Resveramix juga bagus jika bergandingan dengan mana-mana item Shaklee yang berfungsi untuk singkirkan kolestrol dalam tubuh.
Hubungi konsultan yang dipercayai dan diyakini anda.

Monday, January 27, 2014

Rezeki 9/10 => dari PERNIAGAAN


Yang penting:
Niat ikhlas untuk membantu menyelesaikan permasalahan orang lain.
Tidak membebankan pembeli.
Ada unsur sedekah.
Usaha yang berterusan.
Istiqomah.
Doa.
Tawakkal.

Friday, January 24, 2014

HATI IBU MANA YANG BOLEH TENANG KALAU ANAK TAK SIHAT

Jika anak demam pun, ibu bapa sama naik tidak boleh tidur malam. Jika demam, perlu monitor suhu sejam sekali. Kadang-kadang anak meragam atau merengak kerana tidak selesa untuk tidur. Demam itu adalah proses pembinaan antibbodi dalam badan manusia sejak dari lahir hingga akhir hayat. Namun, ia tidak boleh dipandang ringan dan perlu dikawal. Ibu-ibu sekarang semakin ramai mempunyai kesedaran untuk mengelakkan dari pengambilan ubat-ubatan berunsur dadah jika keadaan masih terkawal. Sebolehnya, cara semulajadi menjadi pilihan. Antaranya ialah garlic socks, berendam dalam air suam garam epsom dan perlbagai lagi. Ada juga yang menggunakan sabun Basic H sebagai rawatan untuk demam. 
Caranya titikkan beberapa titis cecair sabun basic h shaklee ke dalam air suam atau air biasa dan air tersebut boleh digunakan untuk sponging kepala dan badan anak yang tengah demam terutamanya pada waktu malam. Ini kerana biasanya demam virus akan menaikkan suhu badan pada waktu malam.

Untuk kesihatan optimum, ramai ibu memilih mealshake untuk dicampur dengan susu anak-anak. Selain rasanya yang sedap, banyaak khasiat untuk tumbesaran anak-anak.
 Mealshake dan anak-anak berpisah tiada.



HARGA AHLI: RM95.46
HARGA BIASA: RM120.58
JIMAT: RM25.12

Order segera: 0104161161

2 ASET YANG PALING WANITA MAHU

BADAN SLIM & KULIT CERAH


Setiap wanita sentiasa berusaha keras untuk memperbaiki appearance diri sendiri bukan sahaja untuk indah di mata suami lebih penting lagi untuk kepuasan diri sendiri. Ini adalah antara testimonial yang mendapat kesan positive dari pengambilan GLA Complex selama 2 bulan.



Antara item yang saya nak highlight untuk tujuan kecantikan dan kewanitaan ialah GLA Complex:

Apa lagi kelebihan GLA Complex:
+ mengatur kitar haid
+ tingkatkan kesuburan
+ legakan PMS atau senggugut
+ membantu menangani menopous
+ kuatkan kuku dan rambut
+ kulit lebih sihat berseri
+ tangani ekzema
+ kuatkan dinding arteri
+ kuatkan imum badan
+ slowkan proses penuaan
+ kurgkan blood clot ke jantung
+ kawal kencing manis
+ kawal kolestrol
+ bagus untuk saraf

Harga Ahli: RM77
Harga Biasa: RM96
0104161161


Kontak saya untuk konsultansi produk.
Nak slim & nak cantik kulit wajah?

Whatsapp:
0104161161(Leeda)

LELAKI 'MENGANDUNG' MEMANG TIDAK COMEL


Kalau wanita mengandung cukup temmpoh maka akan slim semula, tetapi kalau si suami yang mengandung, entah bila akan beranak betul tak? Walau pun orang kata suami buncit ni banyak duit. Ye ker? Mungkin buncit tu sebab makan banyak betul tak, dan dia mampu untuk makan. Sebab tu lah buncit. Itu cuma secara logikal sahaja. Dari segi medicalnya bukan begitu.

Ini adalah antara testimonial yang berjaya menghapuskan kebuncitannya dalam masa 1 bulan dengan Omega Guard Shaklee.

1 Bulan je??
Tak perlu berlapar teruk
Tak perlu sukat2 makan.
Tak perlu seksa diri.
Makan macam biasa.
Cuma disiplin ambil vitamin ikut cadangan saya.

Berikut ialah kesan kekurangan asid lemak  omega-3 pada badan kita

1.  Selalu  penat

2.  Fungsi otak terjejas (penglihatan, kelakuan, mental dan pembelajaran)

3.  Fungsi sistem saraf terjejas

4.  Tekanan darah dan trigliserida tinggi

5.  Radang tisu

6.  Edema (bengkak air)

7.  Rambut dan kulit  kering

8.  Fungsi tiroid dan  kadar metabolisme rendah

9.  Sistem imun lemah




HARGA AHLI: RM115.54
HARGA BIASA: RM144.16
JIMAT: RM28.62

Antara kelebihan Omega Guard Shaklee:

1.   Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.

2.   Membantu meningkatkan kesuburan.

3.   Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.

4.   Mencegah penyakit saluran darah dan strok

5.   DHA dan EPA mampu menentang trombosis

6.   Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi.

7.   Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar

8.   Mengekalkan tekanan darah normal

9.   Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala

10. Merendahkan kolestrol

11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.

12. Mengawal masalah obesiti

13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion

14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin

16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhir       perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.

17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.

18. Mencegah penyakit alzheimer.

19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain.

20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

21. Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus     
      erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.

23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.

24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) 

26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.

27. Memelihara fungsi-fungsi sendi dan membaiki gout dengan berkesan.

28. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.

29. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak
      hiperaktif dan penyakit schizophernia.



Nak kelihatan diri lebih baik dengan SHAKLEE nutrisi?

Leeda 0104161161

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGATASI KULIT BERJERAWAT DAN TIDAK RATA

Enfuselle sesuai untuk baiki tekstur kulit dan merawat kulit. Time guna ni, rupanya saya dah pregnant almost sbln. Once dah conceived...