Saturday, August 9, 2014

2x GUGUR DALAM MASA SETAHUN, AKHIRNYA...

Kawan saya sejak zaman TADIKA bekerja di bawah office saya saja. Katanya tahun lepas 2x gugur. Sekali pada awal tahun kemudian pada akhir tahun, sedihnya. Dia sudah mempunyai 3 orang anak dan sedang mencuba untuk anak ke4.

Saya pon memperkenalkan ESP Shaklee sebagai langkah untuk kuatkan rahim supaya tak gugur lagi. Lepas abis ESP dia plan nak ambik B Complex plk dgn saya. Alhamdulillah tak lama lepas consume ESP dia pregnant balik. Syukur sebab dah survived hingga 6 bln lebih. Semoga selamat hingga melahirkan baby yang sihat walafiat hendaknya..Amiin.

Memang la rezeki itu ditentukan Allah, kalau kita tak berusaha..ade Allah nak bagi tergolek? Bertuah la kalau dapat tergolek mcm tu kan.

So, moral of the story, keguguran boleh dialami oleh sesiapa sahaja. Kerana kesuburan dan keguguran dipengaruhi oleh faktor semasa.

Apa salahnya kita ambik langkah berjaga-jaga dengan pengambilan nutrien2 penting...kan? Tak rugi mana RM150 berbanding dengan sebuah nyawa seorang bayi!

Sekarang dah 6 bln lbh pregnant anak ke4.
ESP bukan sahaja boleh membantu hamil dengan selamat malah mencantikkan kulit. Dan ada 30 lagi khasiatnya! Anda mesti cuba.

Saya Bukan Taksub

Ingat tak entry saya pasal eleh! Berlagak lebih dari doktor. Entry itu antara yang mendapat hit yang tinggi. Saya harap orang pemikiran ma...