Sunday, April 9, 2017

"ALAH, BERLAGAK LEBIH PANDAI DARI DOKTOR!"

Mungkin kita pernah terdengar sesiapa cakap macam tajuk kat atas ni kan..Jawapannya mudah saja. Kalau dah sakit berat-berat tu, memang kena jumpa doktor lah. Tapi kalau sakit sikit-sikit atau sebelum apa-apa penyakit melarat, cari lah penyelesaian tanpa dadah atau organik. Bila apa-apa penyakit dah jadi kes doktor, dah pasti kos rawatan pun bukan sedikit betul tak? Tapi sebelum menjadi kes doktor, kita masih mampu untuk melabur demi sebuah kesihatan dengan membeli multivitamin yang mana boleh diambil secara jangka masa panjang. Kesihatan pun terbaiki secara perlahan-lahan. 

Setiap orang mempunyai cara masing-masing untuk menangani kesakitan masing-masing kan? Ada yang percaya dengan ubat moden sahaja. Ada yang memilih cara alternatif lain. Sebagai contoh, jika anak-anak yang masih kecil mengalami demam, semakin ramai ibu-ibu yang memilih cara semulajadi supaya demam kebah dengan cepat. Antaranya ialah dengan cara;

  • garlic socks
  • garlic oil
  • air asam jawa
  • lapkan dengan air campuran ACV
  • rendaman garam epsom
  • air suam lemon 
dan pelbagai lagi demi mengelakkan si kecil minum sebarang jenis ubat.


Biasa orang akan tanya saya, kalau sakit ni nak ambil apa yer? Kalau sakit sekian-sekian nak makan yang mana pulak? OK. Lihat di bawah:

  1. demam - lap badan dengan air campuran basic H, nutriferon
  2. batuk - nutriferon, omega guard
  3. selesema - nutriferon
  4. banyak angin - garlic complex
  5. kencing manis - vivix
  6. athsma - omega guard, vivix
  7. migrain - ostematrix
  8. letih - performance drink, ESP
  9. gastrik - ESP, Pappermint ginger plus
  10. terlalu kurus - ESP, vitalea
  11. darah rendah - vitalea,b complex, ESP
  12. darah tinggi - vivix
  13. kolestrol - phytocol, omega guard, lecithin, garlic complex
  14. rabun - caratomax
  15. kulit kusam - vit c, vit e, GLA complex, nutriwhite
  16. buncit - herblax, omega guard, cinch
  17. cyst - GLA complex
  18. diabetes - vivix
  19. vertiligo - vivix, alfalfa
  20. kurang subur - ESP, GLA complex(isteri), zink, vit e(suami)
  21. untuk rancang keluarga - alfalfa complex
  22. hB rendah - vitalea, ostematrix
  23. simpul biawak - ostematrix
Apa masalah anda? Tulis dalam komen dan saya akan bantu.

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGATASI KULIT BERJERAWAT DAN TIDAK RATA

Enfuselle sesuai untuk baiki tekstur kulit dan merawat kulit. Time guna ni, rupanya saya dah pregnant almost sbln. Once dah conceived...