Tuesday, February 25, 2014

BANTULAH BABY ADRA...

Adakah hati kita senang tatkala melihat orang lain sakit?
Adakah kita sudah cukup bersyukur dengan kesihatan kita semalam dan hari ini?
Hati luluh melihat si kecil bertarung nyawa..
Saya sangat percaya kita tidak akan memandang sepi gambar di bawah;
Tidak kira lah anak siapa nyawa tetap berharga.

Donation for Adra Afieya, diagnosed by Biliary Atresia-

This message is for people to kindly donate at least RM1.00 to her father's maybank account. 
(ADZRIEFAIZ ADZLAN Maybank : 5622 2732 7760)

Monday, February 24, 2014

PCOS


Hanya pengidap sahaja yang tahu dan aware psl pcos. Senang citer pcos ni berkaitan dgn;
  • berat badan terlebih
  • period tak stabil
  • hormon celaru
  • tak subur/telur tak matang
  • banyak biji2 kecil dlm ovari
dan seumpamanya yang membawa kepada kesukaran mendapat zuriat.  ade juga type pcos yg bkn jenis berat bdn lbh. tu citer lain pulak.

caraa moden paling pantas nak matangkan telur bg golongan pcos ialah: clomid / cs.

kene tahu kesan pengambilan clomid. saya bukan pakar perubatan.

tapi ikut pengalaman saya yang cetek ni, kalau dos yg dicadangkan tak beri kesan/persenyawaan tak berjaya, kene tambah dos clomid.
mula2 50mg = 1 biji.
kalo x jd, tmbh jd sebiji stgh 75mg atau doktor jns drastik akan sarankan 2 biji trs.

let say, kita berjaya pregnant dgn 75mg clomid..then gugur. kemudian kita nk pregnant smla dgn cara sama..75mg tu xkan berkesan dah. kecewa kan? doktor akn sarankan supaya tmbh dos. dokter pon buat eksperimen jga ats kita. try n error. kalo x lekat lg, tambah lg..dan lagi..mcm tora dtg lg..

jadi, apa2 masalah pun kene tahu punca. kalau berpunca dari berat badan yg menyebabkan period tak stabil, so back to basic. kene turunkan berat badan dan secara automatik period akan stabil termasuk hormon.

Pengguna tegar shaklee sudah berjaya keluar dari PCOS dan berjaya pregnant tanpa ubatan moden, tanpa gigih macam dulu.


Ini contoh salah seorang yang berjaya;
Credit to tuan punya testi ;)




can see the test line?
zoom

test repeated on the next day
BFP!

These upts are from xPCOSer.
These results are before 4 weeks pregnancy.

Nantikan testi2 sensasi selepas ini... <3


Saturday, February 8, 2014

ANDAI KITA BERJAYA KELUAR DARI MASALAH, BANTU LAH ORANG LAIN PULA

Alkisah saya terbuka hati untuk mencuba shaklee selepas banyak usaha untuk dapatkan zuriat menemukan jalan buntu. Yess xde kaitan dgn uBuntu. ;)

iBuntu jer.
Tengok2 set kesuburan == set kulit!

Wah! 2 in 1. Sape yg x nak try kan?

Saya x ambil full set pun. Nama pun nak try. Try sebulan dlu mana tau kut2 dan menjadi. Waaah! Besar harapan tak pernah padam.

Nasib baik somenone jual yang repack. Sebulan rm80 jer testing set.

Kami cuba lah secara disiplinnya. Dengan mukanya yang jerawat meriah macam kawan baik dan kawan lama seangkatan dgn BFF, sentiasa ada.. Kemudian saya ambil facial cleanser Enfuselle shaklee plk. Sebotol lmbt juger habis. Masa tinggal sikit lagi, rupanya Qushayyi dah wujud dalam rahimku tak sampai 1 bulan lg.

Bila preggy, semua jenis kosmetik n scincare mesti lah selective. Supaya tak mudaratkan kandungan. Bila jerawat dah semua xde/sembuh, saya beralih pada Nutriwhite Facial Deep Cleanser. Mesti lah nak cerahkan muka mcm Kak Ton kan.. Alhamdulillah berhasil.

Bila dah preggy, amik set mengandung pulak. Set J1. Makan sampai jemu. Padan dgn set tu je sampai beranakkan Qushayyi.

Lepas beranak amik Zinc complex saja. Terlupa la pulok nak ambik 1 set untuk berpantang. Haishh! Bila Qushayyi masuk umur 5 bln, baru terfikir nak jadi ejen Shaklee sebab dah SERASI dengan supplement ni.

Saya meniaga secara sambilan dengan kerja hakiki yang bz, so tak dapat nk promot sungguh2. Kalau saya giatkan promosi baru la merasa bonus bulanan. Bila shaklee bertukar sistem secara tiba2 perniagaan saya sedikit terganggu sebab banyak order pending. Its OK. Agak give up di situ. Bertuah dapat customer yang very2 understanding and tak melenting.

Lepas dah bertukar kepada sistem yang lebih pantas saya cuba giatkan promosi. Syukur dapat merasa bonus setiap bulan. Tanpa saya sangka, lebih kurang setengah tahun 2013 buat secara main2, bonus saya mencecah 3 angka. Lebih kurg RM2**. Sepanjang 2014 saya set target untuk giatkan biz ni. End of 2014 atau early 2015, saya target untuk cecah 4 angka pulak, InsyaAllah..amiin.

* Sesiapa yang nak join untuk dapat duit lebih SETIAP TENGAH BULAN, boleh email pada saya: tuannor@gmail.com atau whatsaap: 0199441509.

#kerjasambilan

Cer fikir, kalau anda buat sungguh2, lebih dari saya, berapa yang anda akan dapat?? Mestilah lagi banyak kan??

Wednesday, February 5, 2014

MISI UNTUK KURUS

Sejarah berat badan saya;

2007 - zaman anak dara lagi: 55kg

2008 - bertunang. asik makan jer kan: 68kg

2009 - 2011 - nikah kawen: 70-72kg

June 2012  - 6 week pregnancy : 69.5kg

Feb 2013 - sebelum bersalin 82kg

Mac 2013 - selepas berpantang 70kg

5 bulan selepas bersalin:
Ogos 2013 - 62.5kg

Sekarang..
Feb 2014 - 61kg (timbang selepas makan nasi waktu petang)

Target: 55kg pada Julai/Ogos 2014

I Heart Shaklee...

Saya;

  • tidak catu makan
  • tidak diet
  • makan ikut sempat
  • makan ikut mahu
  • makan apa saja


TESTIMONIAL BERJAYA KURUS

Free konsultansi pada yang purchase dari saya sahaja.
0104161161
tuannor@gmail.com

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGATASI KULIT BERJERAWAT DAN TIDAK RATA

Enfuselle sesuai untuk baiki tekstur kulit dan merawat kulit. Time guna ni, rupanya saya dah pregnant almost sbln. Once dah conceived...