Monday, February 24, 2014

PCOS


Hanya pengidap sahaja yang tahu dan aware psl pcos. Senang citer pcos ni berkaitan dgn;
  • berat badan terlebih
  • period tak stabil
  • hormon celaru
  • tak subur/telur tak matang
  • banyak biji2 kecil dlm ovari
dan seumpamanya yang membawa kepada kesukaran mendapat zuriat.  ade juga type pcos yg bkn jenis berat bdn lbh. tu citer lain pulak.

caraa moden paling pantas nak matangkan telur bg golongan pcos ialah: clomid / cs.

kene tahu kesan pengambilan clomid. saya bukan pakar perubatan.

tapi ikut pengalaman saya yang cetek ni, kalau dos yg dicadangkan tak beri kesan/persenyawaan tak berjaya, kene tambah dos clomid.
mula2 50mg = 1 biji.
kalo x jd, tmbh jd sebiji stgh 75mg atau doktor jns drastik akan sarankan 2 biji trs.

let say, kita berjaya pregnant dgn 75mg clomid..then gugur. kemudian kita nk pregnant smla dgn cara sama..75mg tu xkan berkesan dah. kecewa kan? doktor akn sarankan supaya tmbh dos. dokter pon buat eksperimen jga ats kita. try n error. kalo x lekat lg, tambah lg..dan lagi..mcm tora dtg lg..

jadi, apa2 masalah pun kene tahu punca. kalau berpunca dari berat badan yg menyebabkan period tak stabil, so back to basic. kene turunkan berat badan dan secara automatik period akan stabil termasuk hormon.

Pengguna tegar shaklee sudah berjaya keluar dari PCOS dan berjaya pregnant tanpa ubatan moden, tanpa gigih macam dulu.


Ini contoh salah seorang yang berjaya;
Credit to tuan punya testi ;)




can see the test line?
zoom

test repeated on the next day
BFP!

These upts are from xPCOSer.
These results are before 4 weeks pregnancy.

Nantikan testi2 sensasi selepas ini... <3


BAGAIMANA CARA UNTUK MENGATASI KULIT BERJERAWAT DAN TIDAK RATA

Enfuselle sesuai untuk baiki tekstur kulit dan merawat kulit. Time guna ni, rupanya saya dah pregnant almost sbln. Once dah conceived...