Friday, January 24, 2014

LELAKI 'MENGANDUNG' MEMANG TIDAK COMEL


Kalau wanita mengandung cukup temmpoh maka akan slim semula, tetapi kalau si suami yang mengandung, entah bila akan beranak betul tak? Walau pun orang kata suami buncit ni banyak duit. Ye ker? Mungkin buncit tu sebab makan banyak betul tak, dan dia mampu untuk makan. Sebab tu lah buncit. Itu cuma secara logikal sahaja. Dari segi medicalnya bukan begitu.

Ini adalah antara testimonial yang berjaya menghapuskan kebuncitannya dalam masa 1 bulan dengan Omega Guard Shaklee.

1 Bulan je??
Tak perlu berlapar teruk
Tak perlu sukat2 makan.
Tak perlu seksa diri.
Makan macam biasa.
Cuma disiplin ambil vitamin ikut cadangan saya.

Berikut ialah kesan kekurangan asid lemak  omega-3 pada badan kita

1.  Selalu  penat

2.  Fungsi otak terjejas (penglihatan, kelakuan, mental dan pembelajaran)

3.  Fungsi sistem saraf terjejas

4.  Tekanan darah dan trigliserida tinggi

5.  Radang tisu

6.  Edema (bengkak air)

7.  Rambut dan kulit  kering

8.  Fungsi tiroid dan  kadar metabolisme rendah

9.  Sistem imun lemah




HARGA AHLI: RM115.54
HARGA BIASA: RM144.16
JIMAT: RM28.62

Antara kelebihan Omega Guard Shaklee:

1.   Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.

2.   Membantu meningkatkan kesuburan.

3.   Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.

4.   Mencegah penyakit saluran darah dan strok

5.   DHA dan EPA mampu menentang trombosis

6.   Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi.

7.   Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar

8.   Mengekalkan tekanan darah normal

9.   Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala

10. Merendahkan kolestrol

11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.

12. Mengawal masalah obesiti

13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion

14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin

16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhir       perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.

17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.

18. Mencegah penyakit alzheimer.

19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain.

20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

21. Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus     
      erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.

23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.

24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) 

26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.

27. Memelihara fungsi-fungsi sendi dan membaiki gout dengan berkesan.

28. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.

29. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak
      hiperaktif dan penyakit schizophernia.



Nak kelihatan diri lebih baik dengan SHAKLEE nutrisi?

Leeda 0104161161

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGATASI KULIT BERJERAWAT DAN TIDAK RATA

Enfuselle sesuai untuk baiki tekstur kulit dan merawat kulit. Time guna ni, rupanya saya dah pregnant almost sbln. Once dah conceived...