Friday, January 24, 2014

HATI IBU MANA YANG BOLEH TENANG KALAU ANAK TAK SIHAT

Jika anak demam pun, ibu bapa sama naik tidak boleh tidur malam. Jika demam, perlu monitor suhu sejam sekali. Kadang-kadang anak meragam atau merengak kerana tidak selesa untuk tidur. Demam itu adalah proses pembinaan antibbodi dalam badan manusia sejak dari lahir hingga akhir hayat. Namun, ia tidak boleh dipandang ringan dan perlu dikawal. Ibu-ibu sekarang semakin ramai mempunyai kesedaran untuk mengelakkan dari pengambilan ubat-ubatan berunsur dadah jika keadaan masih terkawal. Sebolehnya, cara semulajadi menjadi pilihan. Antaranya ialah garlic socks, berendam dalam air suam garam epsom dan perlbagai lagi. Ada juga yang menggunakan sabun Basic H sebagai rawatan untuk demam. 
Caranya titikkan beberapa titis cecair sabun basic h shaklee ke dalam air suam atau air biasa dan air tersebut boleh digunakan untuk sponging kepala dan badan anak yang tengah demam terutamanya pada waktu malam. Ini kerana biasanya demam virus akan menaikkan suhu badan pada waktu malam.

Untuk kesihatan optimum, ramai ibu memilih mealshake untuk dicampur dengan susu anak-anak. Selain rasanya yang sedap, banyaak khasiat untuk tumbesaran anak-anak.
 Mealshake dan anak-anak berpisah tiada.HARGA AHLI: RM95.46
HARGA BIASA: RM120.58
JIMAT: RM25.12

Order segera: 0104161161

No comments:

Post a Comment

TIPS WORK AT HOME MOM BERJAYA DALAM BISNES DALAM MASA SAMA ANAK TIDAK TERABAI

Perkongsian Master Nana: Waktu atas cruise haritu, ramai jugak SID yang ambil kesempatan untuk tanya tip dan ilmu bisnes daripada nana.. ...